המקורות המשפטיים העיקריים בנושא זה הם:
1.פקודת זכויות יוצרים, 1924
2. חוק זכויות יוצרים התשס"ח 2007.
ישנן מספר דעות בציבור לפיהם הורדת שירים בתוכנת שיתוף היא "גניבה" או שבכל מקרה אסור להעתיק שירים או סרטים. הדבר אינו נכון בכל מקרה, כפי שהסברנו בהגנת הקלטת לעיל.
אם בכלל הנושא יגיע לבית משפט, על פי הגדרת הקלטת יש יסוד סביר להניח שבית משפט לא יתיר הורדה לדיסק קשיח באופן קבוע, אך יתכן שיאשר הורדה באופן זמני למחשב, ושמירת הקבצים מחוץ למחשב (למשל על נגן או בטלפון נייד) תוך זמן קצר, ובתנאי שימחקו מהמחשב תוך זמן קצר מההורדה. הסעיף הרלוונטי לזמניות הוא סעיף 26 לחוק: "העתקה זמנית, לרבות העתקה כאמור שנעשתה בדרך אגבית, של יצירה, מותרת אם היא מהווה חלק בלתי נפרד מהליך טכנולוגי שמטרתו היחידה היא לאפשר העברה של היצירה בין צדדים ברשת תקשורת, על ידי גורם ביניים, או לאפשר שימוש אחר כדין ביצירה, ובלבד שאין לעותק האמור ערך כלכלי משמעותי משל עצמו".
חלק בעייתי אחר, הוא כאשר משתמש אחד מאפשר לאחרים להעלות קבצים דרך תוכנה לשיתוף קבצים, שכן חוק זכויות יוצרים התשס"ח- בסעיף 15, אוסר העמדה לרשות הציבור של יצירות שמוגנות בזכויות יוצרים, ללא קבלת רשות מבעלי הזכויות. החוק מאפשר לעשות זאת מצומצם של מקרים כגון לספריה ציבורית המשאילה ספרים, או במוסד חינוכי, אך אין היתר במקרה של שיתוף קבצים.