מיתוס : אכילת בשר או מוצרי בעלי חיים זה פחות "רוחני" לעומת אכילת מזון מן הצומח
מאת דר' ג'וסף מרקולה - פרטים נוספים בכתובת: http://coorland.bravehost.com/mitos-raav.htm

לעיתים קרובות נטען שאלו אשר אוכלים בשר או מוצרים מבעלי חיים, בדרך כלשהי פחות "מפותחים רוחנית", לעומת אלה אשר לא אוכלים מוצרים מן החי. זהו לא נושא תזונתי או אקדמי, אך יוצא שאלו אשר כוללים מוצרים מן החי בתפריט שלהם, הרבה פעמים מובאים לידי הרגשה של פחותי ערך בדרך כלשהי. נושא זה אם כן שווה  בדיקה במקורות.

כמה דתות בעולם אינן שמות כל הגבלה על צריכת מוצרים מן החי, וכך גם לא נהגו מייסדיהם. היהודים אוכלים טלה/כבש בחג הקדוש להם ביותר, הפסח [הערת המתרגם: לדעתי יותר נכון לומר שאוכלים דג/גפילטע-פיש, זרוע, עוף, ביצה - זה לפי מסורת דתית, שלא לדבר על המנהג לכלול בשר בפסח כמו גם כל ארוחה במסגרת חג, למעט שבועות שבו אוכלים מוצרי חלב - שגם הן מן החי] . המוסלמים גם כן חוגגים רמדאן עם כבש לפני כניסה לצום שלהם. ישוע המשיח, כמו יהודים אחרים, התכבד בבשר בסעודה האחרונה (לפי הcanonical Gospels) זה נכון שכמה מהבודהיסטים מכללים דברי תוכחה על צריכת בשר, אך מוצרי חלב כמעט תמיד מותרים. אמונה דומה נמצאת בהינדואיזם. בחג סווין (Samhain, פרטים על חג זה אפשר לקרוא למשל כאן), עובדי אלילים קאלטים  עשויים לשחוט את בעלי החיים החלשים יותר בעדרים ולרפא כך את הבשר שלהם לקראת החורף הקרב. אם כן, אין זה נכון, שאכילת בשר בעלי חיים תמיד קשורה ל"נחיתות רוחנית".

בכל זאת, לעיתים קרובות נטען, שאכילת בשר כוללת לקיחת חיים, לכן היא איכשהו כאילו רצח. נעזוב בצד את הפילוסופיות הדתיות שלעיתים קרובות מחלחלות את העניין הזה, מה שעשוי להיות קרוב זה ההבנה של כוח החיים ואיך הוא עובד. בני אדם מודרניים (צמחוניים ולא-צמחוניים) איבדו זה מכבר מגע עם מה שצריך כדי לשרוד בעולם שלנו, לפעמים ילידים (native) לעולם לא מאבדים קשר שכזה. אנו לא צריכים לצוד או לנקות את הבשר שלנו, אלא אנו  רוכשים סטיקיים וניתחי בשר בסופרמרקט, אנחנו לא צריכים לעבוד בפירור אורז, אלא קונים שקיות של אורז חום וכך הלאה והלאה.

כאשר ילידים אמריקאים צדים חיות למאכל, הם באופן שגרתי מעלים תפילה להודות לרוח בעל החיים, בשביל שנתן את חייו כך שהם יוכלו לחיות. בעולם שלנו, חיים מזינים חיים. הרס תמיד מאוזן עם יצירה. זהו דבר טוב, אך באופן לא מרוסן, כוח החיים נעשה כגידול סרטני. אם צריכה של מזון של בעלי חיים נראית בצורה כזו, זה כמעט שלא רצח, אלא הקרבה. טוב יעשו אנשים מודרניים אם יזכרו זאת.

 

מאמרים נוספים:

 מיתוס: אכילת בשר זה לא הומאני

מיתוס: צריכת בשר תורמת לרעב ולריקון משאביו הטבעיים של כדור הארץ.

השטות שבצמחונות - (מאמר ארוך ומפורט)

 

טיפול מונע נגד תולעת הפארק לכלבים בשקל לשנה

הווטרינר שלכם אולי לוקח 50-100 ש"ח עבור כל זריקה למניעת תולעת הפארק שהוא נותן לכלבכם, אבל עלות החומר עצמו בכל זריקה פחות משקל !

בקשו מהווטרינר שלכם מרשם לקניית החומר, והדרכה קצרה כיצד להזריק, ותוכלו לחסוך אלפי שקלים ואפשרות הידבקות במחלות בהגעה למרפאות.

לפרטים על טיפול כזה - תולעת הפארק - Spirocerca Lupi

 

 

  שיטת השקשוקה   

הסרט החשוב והאמיץ ביותר שנעשה השנה.

סרטם של מיקי רוזנטל ואילן עבודי.

קישור לפרטים -  שיטת השקשוקה

 

 

הידעתם ? - בית משפט לתביעות קטנות בנתניה חייב את מועצת לב-השרון לפצות את בעליו של כלב ב-4,000 שקלים, לאחר שלוכד המועצה סירב לשחרר כלב שברח בנוכחות בעליו מחצר המשפחה. "הלוכד מנצל לרעה את תפקידו ואת סמכויותיו", פסקה השופטת - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3675566,00.html

 

 

כדאי לדעת:

מיתוסים נפוצים בתחום טבע ובעלי חיים

מיתוס הצמחונות והטבעונות - ספר חדש

מיתוס המזון האורגני

מיתוס אנונימוס

מיתוס - גידול חיות משק - דומה לנאצים

מיתוס המזון המסחרי לכלבים וחתולים

מיתוס: צריכת בשר תורמת לרעב ולריקון משאביו הטבעיים של כדור הארץ

 

 

חידות זה מאתגר ונחמד

שני דפי חידות גדולים:

חידות כלליות

אוסף גדול של חידות על חיות

 

 

 

המלצה על ספר

"הגנת מעברות פתיים"

ספר ישן וטוב, ואקטואלי עד היום

לפרטים - הגנת מעברות פתיים - ספר מומלץ, המלצות ספרים

 

 

שניצל עוף או שניצל סויה ?

מי מזיק יותר לסביבה ?

 

בהרבה מקרים דווקא השניצל סויה !

 

וגם חלב סויה מזיק יותר לסביבה מחלב פרה

 

מחקר חדש: הדיילי מייל נתן לו את הכותרת: "איך צמחונות גורמת יותר נזק לסביבה מאכילת בשר", והטיימס: "טופו יכול להזיק לסביבה יותר מאשר בשר, כך מצא מחקר של WWF"