תולעת הפארק - חיסון ביתי
תולעת הפארק (תולעת חיפושית הזבל) או בשמה הלועזי, ספירוצרקה לופי (Spirocerca Lupi), היא צרה מסוכנת, ואחת ההמלצות למניעתה היא זריקה של חומר נפוץ מאוד בחקלאות ועלותו נמוכה מאוד (לא שקלים אלא אגורות לזריקה) אחת לשלושה חודשים. אך לרוב אנשים הולכים לאיש מקצוע כדי לקבלה, לכן משלמים הרבה יותר, או שפשוט נמנעים מכך בשל עלות גבוהה ואדם שכל חייו שמגדל כלב או כמה כלבים עשוי להגיע להוצאה של עשרות אלפי שקלים ויותר, אם ישלם לפי "המחירון המומלץ" של הווטרינרים. מדובר גם טירחה לא מעטה בהגעה למרפאות והמתנה, אפשרות הדבקה במחלות במרפאה, שהרי כלבים חולים רבים מגיעים אליה.
הפיתרון הוא לא להאשים את הווטרינרים, אלא לתת את הזריקה לבד בצורה מסודרת לאחר שמקבלים מרשם מהווטרינר לקנייתה, הדרכה איך לתת, וכמובן יש מי שיצטרך להתגבר על מחסום פסיכולוגי שיקשה עליו לעשות את זה. מבחינה פסיכולוגית יתכן מאוד שגם הכלב יעדיף לקבל את זה מבעליו בבית.
שוב יודגש, עלות החומר המוזרק עצמו אינו עניין של שקלים, אלא של אגורות, אבל ווטרינרים נוהגים לקחת יותר, וחלק מהסיבות מוצדקות: התפרנסות, החזקת מרפאה, תשלום מיסים, וכמובן לא נשכח שאנו הלקוחות לא נכנסים עם הכלב ולאחר דקה יוצאים, אלא אנו גם בד"כ מדברים, שואלים עוד שאלות, וגם זה צריך לשלם, ככלות הכל מדובר באיש מקצוע מכובד.
הידבקות בתולעת מסוכנת, ובמקרה של הדבקה הסבל לכלב רב, והטיפול יקר, והוא גם עשוי להדביק כלבים אחרים.
אז אל דאגה, מי שקל לו לעמוד בהוצאות שימשיך. אבל מי שלא, מסכן את הכלב שלו, והווטרינר שטובת החיות לנגד עיניו בוודאי שישמח לעזור, וכפי שניתן לקנות כדורים נגד תולעים ולשלם רק עבור הכדורים, כך ניתן לקנות את החומר ולהזריק לבד, אם יכולים להתגבר על מחסום פסיכולוגי של לתת זריקה.
כמובן צריך מרשם, והדרכה. לא לזלזל, חשוב לדעת לעשות נכון. יש גם כלבים שעשויים להיות רגישים לחומר: ואם כלבכם אף פעם לא קיבל זרקה כזו יש להיזהר, ועדיף לעשות את הזריקה הראשונה אצל ווטרינר. ידועים במיוחד כרגישים כלבים מגזע קולי, בורדר-קולי, רועה אוסטרלי וכלבים המעורבים עם גזעים אלה.
בצד החשש מסיכון צריך להזכיר את הסיכון הגדול ביותר והוא תולעת הפארק, Spirocerca Lupi, עצמה, והסיכון שרבים נמנעים מלטפל בה בגלל הטירחה ומחיר. בידקו בסביבתכם כמה באמת עושים טיפול מונע קבוע, וסביר שתגלו שהרוב לא עושים. וזה הסיכון האמיתי בהידבקות הכלב שלכם והמשך הדבקה של כלבים אחרים, בגללכם.
רגע רגע - אולי יגיד מישהו: מה פתאום שאדם פרטי ייתן זריקה ? ומה פתאום שווטרינרים יסכימו לוותר על פרנסתם ?
הבעיה העיקרית משתקפת באימרה: "קשה לגרום לאדם להבין משהו, כשהמשכורת שלו תלויה בכך שהוא לא יבין את זה" (אפטון סינקלייר, סופר ועיתונאי)
נענה בקיצור: 1. אנשים רבים נותנים אפילו לעצמם או לקרוביהם זריקה, למשל בחלק ממקרי הסוכרת. 2. תזכרו שמדובר כאן בטיפול שגרתי כמו למשל כדור למניעת תולעים, רק שכאן מדובר בזריקה.
אם תשובה זו אינה מספקת אתכם, הינה 3 קישורים:
מאמר: ביקורת על תעשיית החיסונים לכלבים וחתולים
מאמר: בעיית הזריקות בטיפולים אצל ווטרינרים מסחריים באופן כללי
תגובות, הערות והארות אפשר לכתוב לדוא"ל pinat_hay@hotmail.com
שילחו לאנשים שעשויים להתעניין את המודעה:
טיפול מונע נגד תולעת הפארק (ספירוצרקה לופי) לכלבים בשקל לשנה הווטרינר שלכם אולי לוקח 50-100 ש"ח עבור כל זריקה למניעת תולעת הפארק שהוא נותן לכלבכם, אבל עלות החומר עצמו בכל זריקה פחות משקל, ולפי גודל הכלב גם פחות מרבע שקל ! בקשו מהווטרינר שלכם מרשם לקניית החומר, הדרכה קצרה כיצד להזריק, ותוכלו לחסוך אלפי שקלים ואפשרות הידבקות במחלות בהגעה למרפאות.
לפרטים על טיפול כזה -
תולעת הפארק
- Spirocerca Lupi
|
|
מאמר נוסף, המציע אלטרנטיבות נוספות: חיסון תולעת הפארק - שאלות שהייתי שואל את הווטרינר - http://www.petpet.co.il/parkworm-therapy-opinion-0082
הידעתם ? - בית משפט לתביעות קטנות בנתניה חייב את מועצת לב-השרון לפצות את בעליו של כלב ב-4,000 שקלים, לאחר שלוכד המועצה סירב לשחרר כלב שברח בנוכחות בעליו מחצר המשפחה. "הלוכד מנצל לרעה את תפקידו ואת סמכויותיו", פסקה השופטת - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3675566,00.html
חזרה לדף הראשי של אתר פינת החי
אם מאמר זה עניין אתכם, אולי יעניין אתכם גם:
מיתוסים נפוצים בתחום טבע ובעלי חיים
חדש: מה הקשר בין צריכת בשר לבין תוחלת חיים - תוצאות מחקר חדש
חדש: מיתוס דו"ח האו"ם - הצל הארוך של משק החי
* חדש: מיתוסים על חוות מזור
* חדש: בארי שורובסקי - סאטירה על דמגוגארי, מהתוכנית ארץ נהדרת.
החלק הראשון של הספר "מיתוס הצמחונות"
מיתוס אנונימוס - מיתוסים באתרים כמו אנונימוס בעלי חיים
מיתוס - גידול חיות משק - דומה לנאצים
מיתוס המזון המסחרי לכלבים וחתולים מדוע כן כדאי להאכיל בשאריות
האם מותר להאכיל כלבים בעצמות ?
מיתוס: צריכת בשר תורמת לרעב ולריקון משאביו הטבעיים של כדור הארץ
מיתוס: חלב או בשר - לא בריא (בטח שבריא!)
מאמר מקיף על תפיסות לא נכונות על זכויות בעלי חיים וצמחונות
מיתוס
"מחקר סין" - ספר שסילף מדע -
א. הספר "מחקר סין" - טעויות
והטעיות
ב. מחקר סין -
המסקנות האמיתיות
מיתוס
מייקל גרגר והרצאתו - מאמר 1
מיתוס מייקל גרגר והרצאתו - מאמר 2
J בפייסבוק: דחקות על צמחונים.
בפייסבוק: על השקרים של מתנגדי הניסויים בבעלי חיים
חשיפה: מותר לרסס מזון אורגני, גם בחומרים כימים
כולנו קוראים בעלוני פרסום ועל אריזות מוצרים אורגניים, שהם מצמחים ללא דשנים כימים וללא ריסוס. אולם די בעיון קצר בתקנות של משרד החקלאות, ולראות שמותרים חומרים רבים לשימוש בחקלאות אורגנית כמו: גופרת אשלגן, מגנזיום סולפט, סודיום הידרוקסיד, חומצה גופריתית, קרבונט האשלגן, כלוריד האשלגן, טרטראת הנתרן, תרכובת נחושת ועוד.
על כך ועל מיתוסים נוספים לגבי מזון אורגאני תוכלו לקרוא אם תלחצו על הקישור הבא:
מזון אורגאני - מיתוסים
"דבש ניגר - כמי נהר
הלום נשאר - עובד תמים"
כך חווה יום עבודה עם במכוורת, ינון נאמן, שכתב את השיר.
לקראת ראש השנה הינה עמוד על השיר, יוצרו ופרשנות - דבש
שניצל עוף או שניצל סויה ? מי מזיק יותר לסביבה ?
בהרבה מקרים דווקא השניצל סויה !
וגם חלב סויה מזיק יותר לסביבה מחלב פרה
מחקר חדש: הדיילי מייל נתן לו את הכותרת: "איך צמחונות גורמת יותר נזק לסביבה מאכילת בשר", והטיימס: "טופו יכול להזיק לסביבה יותר מאשר בשר, כך מצא מחקר של WWF"
|
|
המלצה על ספר "הגנת מעברות פתיים" ספר ישן וטוב, ואקטואלי עד היום |